ОДМВР – В. Търново участва в залавянето на телефонни измамници от Г. Оряховица, „ужилвали“ пловидвчани

16:48, 14 авг 15 25 266 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Служители на Криминална полиция към Областната дирекция на МВР във Велико Търново са участвали в специалзирана операция по залавянето на четирима телефонни измамници, заедно с колегите си от същата структрула в ОДМВР-Пловдив. Операцията пък се е провела под ръководството на Районна прокуратура-Пловдив. Това съобщиха от пресцентъра на държавното обвинение.

С постановление на РП-Пловдив за 72 часа в ареста са задържани четири лица – Илиян М. на 38 г. и Люцкан Л. на 50 г. от Горна Оряховица, както и Наско Г., на 17 г. и Кольо П. на 40 г. от село Камен, община Горна Оряховица. За единият от измамниците престъплението представлява опасен рецидив.

Срещу четиримата е повдигнато обвинение за измама. Само за два дни под ръководството на Районна прокуратура-Пловдив престъпниците са установени, задържани, извършени са две претърсвания в домовете им, направени са им и лични обиски, разпитани са свидетели, предстои да бъдат назначени експертизи. Проверява се съпричастността на мъжете към още две телефонни измами, извършени през миналата седмица, отново на територията на Пловдивска област.

Установено е, че извършителите сменяли често мобилните си телефони, а част от тях счупили и хвърлили в кладенец. Въпреки тези действия, съпричастността им към извършеното престъпление е установена. Двама от задържаните са съдени за идентично правонарушение в минали години.

Районна прокуратура-Пловдив ще внесе искане за постоянна мярка „задържане под стража“ в Районен съд-Пловдив в понеделник, съобщават още от държавното обвинение. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама