Руско училище отваря врати през септември в Бургас

16:46, 14 авг 15 25 509 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
На 15 септември 2015г. ще отвори врати образователен център „Русская школа“ с подкрепата на Посолството на Руската федерация у нас. В него ще се подготвят ученици от I до VI клас, както и деца от предучилищна възраст. Всички предмети ще се преподават на руски език според изискванията на образователната система в Русия.

„Русская школа“ в Бургас ще работи в тясно сътрудничество с училището към Посолството на Русия в София. При завършване на образователна степен възпитаниците на образователния център ще получават руски дипломи.

Децата от „Русская школа“ в Бургас ще бъдат обучавани от професионален екип преподаватели с богат педагогически опит, чиито дипломи са издадени в Русия. Директор на учебното заведение е г-жа Наталия Сафонова, която е професор по филология и заслужен преподавател на висшата образователна система на Руската федерация. Тя е била заместник-ректор по международната дейност на Тамбовския университет „Г.Р. Державин“.

Училището в Бургас ще предлага възможност за обучения на българи на руски език, както на руски ученици при полагане на държавни изпити след завършване на XI клас.

По неофициални данни броят руски граждани в областта е 20 хиляди души.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама