Пуснаха под домашен арест шофьора, убил човек на пешеходна пътека

15:48, 14 авг 15 25 338 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Съдът освободи от ареста 24-годишния шофьор, който блъсна и уби възрастен мъж на осветена пешеходна пътека на бул. "Никола Вапцаров" в Пловдив. Милан Д. остава под домашен арест, след като магистратите прецениха, че няма опасност да се укрие.

Най-тежката мярка за неотклонение - задържане под стража, поиска днес в съда прокурор Тодор Павлов за водача, който с "Алфа Ромео" прегази пешеходеца на 12 август.

Срещу Милан е повдигнато обвинение за нарушаване на правилата за движение и причиняване на смърт по непредпазливост при пътно-транспортно произшествие на пешеходна пътека - престъпление по чл. 343 ал. 3 връзка с ал. 1 буква В от Наказателния кодекс.

Искането за постоянен арест прокурор Павлов аргументира с опасността обвиняемият да се укрие или да извърши друго престъпление. Обвиняемият има шофьорска книжка 2009 г., но на няколко пъти органите на реда са му отнемали талона и са му съставяли актове за най-различни нарушения на пътя.

Адвокатът на Милан пък заяви, че вината на неговия клиент е доста преувеличена. "Пешеходецът е тичал, а друга кола пред "Алфа"-та е направила маневра и той е натиснал спирачки, но не е успял да предотврати сблъсъка", заяви защитата. Според адвокат Антонов Милан е карал със скорост между 50 и 70 километра в час.

Самият обвиняем се разплака и заяви, че много съжалява за случая. Веднага след фаталния сблъсък той направил всичко възможно да помогне, не е бягал от местопроизшествието и се опитал да се обади на тел. 112.

От обвинението заявиха, че няма да протестират решението на съда, тъй като шофьорската книжка на обвиняемия е отнета и той не може да извърши друго престъпление.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама