След сина на Георги Първанов, Бареков дава на прокурор и Божидар Димитров

15:19, 14 авг 15 / Политика 25 522 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
След като обяви, че ще изпрати сигнал до главния прокурор за произхода на парите, с който синът на Георги Първанов се сдоби с половината от акциите на спа хотел в Кюстендил, днес евродепутатът Николай Бареков уточни, че ще направи същото и с директора на Националния исторически музей Божидар Димитров.

Повод за това е изказване на историка, който „в национален ефир призна, че е назначил консорциум между три фирми, за да изхарчи по-бързо и по-лесно дадените му от правителството 120 хил. лв. за възстановяването на базиликата в Плиска“, пише в съобщението на Бареков, разпространено до медиите.

"За г-н Димитров това са смешни пари, но аз като европейски депутат и данъкоплатец не смятам, че 120 хил. лв. пари на народа могат да бъдат определени като „смешни“. Деянието, извършено от Божидар Димитров, предвижда няколко години затвор, освен ако той не e лъгал по телевизията, и се нарича корупция и търговия с влияние на висш държавен чиновник в особени големи размери", категоричен е лидерът на „България без цензура“.

Покрай казуса Бареков не подмина да нападне и политическите си опоненти. Според него Реформаторския блок и „Протестна мрежа“ мълчат по случая и си „натискат парцалите“.

„Радан и компания са седнали на трапезата заедно с двама агенти на ДС и лапат повече от тях във властта, защото автентичните десни избиратели бяха предадени от РБ и техните гласове отидоха, за да върнат агент Гоце на власт, а агентите от ДС да си купуват луксозни хотели и да принизят политиката в България до нивото на един селски панаир“, пише още Бареков.

Той уточни, че ще внесе подробности по сигнала до Главна прокуратура и ДАНС за придобития от сина на експрезидента Георги Първанов спа хотел. Според лидера на ББЦ и юридическия екип на партията става въпрос за класически случай на пране на пари от високопоставен политик.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама