Палеж причини огромен пожар край с. Тюленово, овладян на метри от къщите

14:33, 14 авг 15 25 267 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
След двучасово гасене от шест противопожарни автомобила, полиция и военна техника е овладян голям пожар в района на село Тюленово, научи Topnovini.bg.

Около 11 часа днес е предизвикан палеж в землището на село Тюленово - между морето и пътя, свързващ селото с нос Шабла. Няма човешки жертви.

Почти едновременно са пламнали сухи треви на 4-5 места. Сигналът за пожара е подаден в 11,30 часа.  В гасенето на пожара са участвали сили на „Пожарна безопасност и защита на населението”, които са били подпомогнати от военнослужещи в поделението в района на нос Шабла, участвали са и полицаи. Със съвместни усилия огънят е потушен на пет метра от дворовете на първите къщи на селото.

Към 13,45 часа ситуацията е овладяна, съобщиха от Областната дирекция на МВР.

Изгорели са сухи треви, които е можело да застрашат намиращите се в района цистерни за съхраняване на суров нефт.

По думите на началника на областната дирекция за пожарна безопасност и защита на населението Дарин Димитров, ситуацията е изключително сложна, защото  дъжд не е падал в региона от около два месеца. Днес вятърът е с посока североизток и това е допълнителна предпоставка за бързо разпространение на огъня.

От Апелативна прокуратура съобщиха, че по случая Районната прокуратура в Каварна е започнала досъдебно производство срещу неизвестен извършител за палеж. Престъплението се наказва с лишаване до три години.

Извършителят на престъплението се издирва. Изяснява се дали има засегнати животински видове, дали местността, в която е извършен  пожарът, не е под закрила на държавата, и стойността на причинените щети, посочват от прокуратурата.  

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама