Лекарите от бургаската болница почетоха свои колеги, загинали по време на служба

14:28, 14 авг 15 25 213 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Лекари от МБАЛ Бургас почетоха днес Деня на спасението. В 12:00 часа служителите с „бели престилки” сведоха глава за минута мълчание в памет на своите колеги, загинали по време на служба. Подкрепиха ги и линейки с включени сирени на Центъра за спешна медицинска помощ.

От болницата разказаха, че на 15 август през 1963 г. един български лекар – д-р Стефан Черкезов, спасява 47 души от горящ автобус и умира на другия ден от тежки изгаряния. Именно в негова памет през 2012 г. датата 15 август е официално обявена за Ден на спасението.

В историята на Бургаската болница също има медици, които са загърбили себе си в името на другите. Днес зам.-директорът на МБАЛ Бургас д-р Светлозар Георгиев посочи имената на няколко свои колеги, които са си отишли от този свят само в последните пет години. Някои от лекарите са били тежко, дори неизлечимо болни, но въпреки това до последния си дъх са давали дежурства в болницата. Други са починали от преумора и стрес.

Денят се чества официално на 15 август, но в МБАЛ-Бургас, подобно и на други болници в страната, решиха да го отбележат днес, в работен ден.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама