Разбиха две наркоквартири в Слънчев бряг (снимки)

14:06, 14 авг 15 25 333 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
При специализирана акция са били разбити две наркоквартири в курортния комплекс Слънчев бряг, съобщиха от Областната дирекция на МВР.

При претърсване на жилището на 39-годишния К.Ч, разположено в к-с „Стария възел”, полицаите намерили 18  пликчета с амфетамин, сумата от 850 лева, метален бокс и газов пистолет. Установено е, че мъжът е криминално проявен.

Веднага след акцията дилърът е задържан за срок от 24 часа.

Малко след това спецполицаите извършили проверка по сигнал за наличие на мобилна лаборатория за производство на синтетични наркотици и в хотел „Глобъл вил” в Слънчев бряг. "Готвачите" на дрога: 27-годишният П.Д. от Свети Влас, 21-годишният А.Р. и 21-годишният А.С., и двамата от Бургас, са задържани по-късно пред "Сънсет Бийч 3".

От хотела полицията е прибрала прекурсори, множество  съоръжения, служещи за производство на наркотик като: ефедрин, червен фосфор, тулол, йод и др. В помещението е имало още еднолитрова колба, съдържаща светлокафеникаво течно вещество, заготовка за производство на метамфетамин, електронна везна, йенско стъкло със метамфетамин. Открити са още около 25 грама амфетамин и метаамфетамин.

Тримата младежи са задържани за срок от 24 часа.

Работата и по двата случая продължава от служители на отдел „Криминална полиция” при ОДМВР - Бургас и Районно управление – Несебър.

От полицията припомнят, че за по-малко от месец на територията, обслужвана от ОДМВР – Бургас, са разкрити още две лаборатории наркотици – едната в Несебър – за производство на синтетични наркотици, а втората в Бургас - за производство на марихуана.

Несебърската лаборатория се помещаваше в жилищен апартамент, разположен в комплекс „Черно море-2” №49, където непосредствено след произвеждане на синтетични наркотици - метамфетамин /пико/ бяха задържани криминално проявените: Я.Т., 33-годишен от Бургас и 43- годишният Н.Д. от Несебър. Иззета бе мобилна лаборатория за производство на синтетични наркотици, състояща се от: колба, термометър, газов котлон, фунии, ел. везна и др., както и прекурсори, служещи за производството на метаамфетамин. В ползвания от Н.Д. „Мерцедес” също бе намерена дрога.

Бургаската лаборатория пък беше открита в апартамент в бл. 165 в к-с „Славейков”, пригоден за цялостен процес по производство на марихуана , нает под наем от 31 годишния бургазлия В.Т. При извършения му личен обиск бе намерена марихуана и метаамфетамин. А лабораторията му бе оборудвана със всички необходими съоражения за отглеждане на трева. Общото тегло на марихуана бе около 4 кг. В.Т. бе задържан за срок от 24 часа.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама