От септември започва изграждането на парк „Възраждане“

13:25, 14 авг 15 25 376 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
На 1 септември започва изграждането на парк "Възраждане" в София, на площ от 60 дка. Проектът ще се осъществи от „Софийски имоти“ и е финансиран със средства по европейската програма JESSICA, съобщи столичният кмет Йорданка Фандъкова пред журналисти. 

Тя, заедно с премиера Бойко Борисов и спортния министър Красен Кралев посетиха наскоро завършения многофункционален спортен комплекс, който бе открит на 30 юли. 

Той е най-големият от този тип в България, с площ от близо 24 декара. Комплексът се намира на ул. "Българска морава" 2, в ж.к. "Зона Б-5" и включва  три игрища за минифутбол, три игрища за тенис на корт, игрище за плажен футбол/плажен волейбол, пързалка за кънки и хокей, игрища за стрийтбол и за петанк, покрита площадка за тенис на маса с осем тенис маси, игрище за деца и детска площадка. Комплексът разполага с преместваеми трибуни за около 150 седящи зрителски места. 

Кметът Фандъкова посочи, че в комплекса едновременно могат да спортуват около 150 души на час. На площадката на "Спортна София" в Борисовата градина всеки ден спортуват между 250 и 300 души, докато тук капацитетът е два пъти по-голям, отбеляза кметът. 

Тя информира, че до неделя входът в комплекса е свободен. Работното време е всеки ден от 8.00 до 22.00 ч., касата работи до 21.30 ч. Информация за цените може да бъде получена на тел. 829 19 56 и 0884 467 264.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама