Бойко Борисов се накара на военните, колоната за Шабла тръгва след 22 ч.

12:57, 14 авг 15 25 336 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Премиерът Бойко Борисов се намеси в плановете на военните да придвижват тежка техника по магистрала „Хемус“ в късния следобяд на петък и предотврати евентуалните задръствания. 

„Накарах се на началник генералния щаб“, съобщи Борисов пред журналисти по време на откриването на новия спортен комплекс в столичния парк „Възраждане“. „Точно в петък, в 18 ч., когато хората си изнасят по северната магистрала към планини и морета, те щели да прекарват техниката“, поясни той, имайки предвид съобщението на военното министерство, че има вероятност от задръствания по магистрала „Хемус“ заради придвижването на военни колони за учение на полигона в Шабла. Конвоите с тежка техника трябваше да тръгнат в петък в 18.00 ч.

"Защо трябваше да се стига да се карам за нещо, което би трябвало да го осъзнават сами. Като изкараш камионите в 6 ч. вечерта по тези пътища, какво очакваме – репортажи за задръстени пътища“, коментира Борисов и  добави, че трябва всеки да си носи отговорност.

Той поясни, че според новите планове колоните ще тръгнат в петък в 22 ч. Част от конвоя ще нощува в Шумен, друга – във Велико Търново и ще продължат пътя си към Шабла в събота, пак след 22 ч.

Международното учение „Шабла 2015“ ще се проведе на зенитния полигон край едноименния град на 24 и 25 август (с резервен ден 28 август).

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама