Обновиха гара "Пионер" на Детската железница в Пловдив (снимки)

12:37, 14 авг 15 25 324 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Напълно обновена е гара "Пионер" на Детската железница, видя репортер на Пловдив Topnovini.bg. Днес реновираната спирка на любимата детска атракция на Младежкия хълм бе официално открита от зам.-кмета на Пловдив Петър Зехтински и кмета на район "Централен" Георги Титюков.

Ремонтът започна на 20 юли т.г. и приключи предсрочно, за 17 календарни дни.

Освен че е пребоядисана отвътре и отвън, гарата вече е и с хидроизолация на покрива. Подменена е дограмата, възстановена е и чешмичката. Направена е рампа за улеснение на хората с увреждания и майките с детски колички. Монтирани са тенти, които предпазват перона на Детската железница от силното слънце и от дъжд.

Ремонтните дейности са на стойност 15 хил. лева, уточни Георги Титюков. Той припомни, че миналата година със средства от благотворителни акции бяха събрани 15 хил. лв. за рампа, която бе направена в началото на алеята, водеща към гара "Пионер".

"Возил съм се тук като дете, возил съм се с детето си, а сега и с внучето", сподели зам.-кметът Петър Зехтински. От 1979 г., когато е пусната в експлоатация, Детската железница е любимо място за пловдивските малчугани, които ежедневно пълнят влакчето. В момента по близо километровото трасе се правят по 6 курса дневно, като железницата работи и в почивните дни - събота и неделя, за сметка на понеделник и вторник.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама