Филм на турската държавна телевизия представя бизнес климата в Шумен

12:32, 14 авг 15 25 354 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Екип на турската държавна телевизия TRT беше в четвъртък в Шумен, съобщават от Североизточната българско-турска търговско-индустриална камара. Телевизионерите бяха в града, за да направят кадри за филмовата поредица „Братски пазари“ (Кардеш Пазарлар).

Филмът е от 13-серии и е посветен на бизнес отношенията на Турция с 13 нейни съседи.

Снимките, които ще станат част от филма, бяха направени в „Алкомет“ АД и Североизточната българско-турска търговско-индустриална камара. Специално място ще заеме и Индустриалния парк край Шумен, за условията, които предлага на бъдещи инвеститори.

Турските журналисти взеха специални интервюта от собственика на „Алкомет“ АД и председател на Управителния съвет на Североизточната българско-турска търговско-индустриална камара Фикрет Индже и от изпълнителния директор на Камарата Венцислав Венков.  Пред камерите двамата изтъкнаха възможностите за инвестиция в България и приканиха турски инвеститори да обърнат поглед към района на Североизточна България.

Фикрет Индже разказа и за опита си като бизнесмен, който работи и живее повече от 20 години в Шумен. Венков се спря пък на някои от пречките, които възпрепятстват влагането на чужди капитали, в частност от Турция, у нас. Предаването „Братски пазари“ е в програмната схема на канала ТРТ Аваз (Глас). То ще бъде излъчено в началото на октомври тази година. 

5-членният екип, който снима в Шумен, се водеше от продуцента Ръза Сезгин, автор на много телевизионни филми и предавания.

Компанията ТРТ обединява турското държавно радио и телевизия. Радиото е създадено със специален закон на 1 май 1964 г., а телевизията стартира на 31 януари 1968 г. 

В ТРТ работят 16 телевизионни канала: новинарски, спортен, детски, научно-популярен, с предаваия на кюрдски език и др. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама