Раздадоха работно облекло на доброволци от с. Стара река

11:54, 14 авг 15 25 352 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Кметът на Община раздаде комплекти със защитно облекло на доброволци от  организацията „Железни врата” при село Стара река, съобщиха от Общината. Актът е свързан с потенциалната опасност от пожари в региона заради високите температури и участието на доброволците в потушаването им.

В комплектите има гащеризон - изработен от устойчив материал, мултифункционално яке – дъждобран, термояке, обувки,ботуши,защитни маски, ръкавици,чорапи,тениска и пожарникарски колан.

Всеки доброволец има доброволческа карта, при показването, на която органите на държавното управление, ръководствата на дружества, организации и частни лица са длъжни да му съдействат. Така той може да изпълнява задълженията си по предотвратяване или овладяване на бедствия, пожари и извънредни ситуации и отстраняването на последиците от тях.

С решение на Общинския съвет на територията на Общината трябва да бъдат изградени общо пет доброволчески формирования. Засега съществува само „Железни врата”. В него участват 11 души, които отговарят за района на Стара река. Другите четири предстои да бъда организирани. Това са „Вихър” за района на с. Гавраилово, „Грамадите” за с. Трапоклово, „Циклон” за Кермен и „Бора” за Сливен.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама