Вторият извършител на грабежа в Дивдядово остава в ареста

11:42, 14 авг 15 25 316 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
40-годишният Марин Ангелов, арестуван за грабежа от възрастна жена в Дивдядово, остава в арестта за постоянно. Това реши днес шуменският съд, който гледа мярката за неотклонение на рецидивиста, който има 16 присъди.

По време на заседанието прокурор Делян Димитров поиска задържане под стража за обвиняемия заради опасността той да извърши друго престъпление или да се укрие.

Прокурорът отбеляза, че в деянието е тежко престъпление с пряк умисъл, а след   извършването му двамата съучастници – Гошо Божков и Марин Ангелов, са се уговорили да напуснат Шумен.

Адвокат Николов, който е служебен защитник на Марин  Ангелов, поиска по-лека мярка – домашен арест или гаранция и като доводи изложи, че липсват категорични доказателства за авторството на престъплението.

Самият Марин Ангелов заяви, че адресната му регистрация е в София и той не е се е укрил там, а всъщност се е прибрал в дома си.

Според Шумнският окръжен съд налице са всички предпоставки Марин Ангелов да се укрие или да извърши друго престъпление, ако остане на свобода.

Съдия Свилен Станчев отбеляза, че Марин Ангелов е осъждан 16 пъти, като няколко от присъдите му са кражби.  

Мярката за неотклонение задържане под стража не е окончателна и може да се обжалва пред Апелативния съд във Варна в тридневен срок.

След като бе обявен за общодържавно издирване в четвъртък мъжът бе задържан в София и конвоиран до Шумен. Съучастникът му - Гошо Божков от Каспичан, бе задържан във вторник след издирване от полицията и бе разпознат от пострадалата 80-годишна жена. Той също получи най-тежката мярка за неотклонение – задържане под стража преди дни.

Грабежът двамата мъже извършили в нощта на петък срещу събота.

Марин Ангелов и Гошо Божков влезли в дома на самотно живееща 80-годишна баба в  кв. „Дивдядово” нанесли й побой, като при него й счупили носа. Така принудили жената да им признае, че къта 6500 лв. във възглавница. Обирджиите взели парите и изчезнали.

Сигналът за престъплението е подаден едва в понеделник от сина на пострадалата, като Марин Ангелов успя да избяга и се издирваше от полицията.

В сряда е намерена възглавницата, която двамата захвърлили след грабежа на парите. Мястото е било посочено от Гошо Божков.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама