Бойко Борисов призова родителите да възпитават децата си отговорно

11:33, 14 авг 15 25 338 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Заради войната по пътищата от този месец е отменена заповедта, забраняваща на полицейските патрули без камери да спират нарушители. „От 1 септември ще се върне старият ред“, отбеляза министър-председателят Бойко Борисов по време на откриването на многофункционалния спортен комплекс в столичния квартал „Зона Б-5”.

Премиерът призова цялото общество да бъде единно, защото само така може да се спрат произшествията на пътя.

Относно незаконните гонки, които през последните няколко дни взеха жертви, Борисов попита къде са майките и бащите на тези, които карат безумно по пътищата, като подчерта, че ролята на семейството е изключително важна.

„Тези, които карат вечерно време по пътищата и полицията ги преследва от едно място на друго, за да предотврати организираните гонки, те също имат родители вкъщи”, заяви премиерът и попита дали на всяка нова отсечка трябва да се слага полицейски патрул, за да се спре безобразието на пътя.

Борисов, заедно със столичния кмет Йорданка Фандъкова откриха новия спортен комплекс в кв. "Зона Б 5", който е част от бъдещия парк "Възраждане" и ще се стопанисва от общинското дружество "Спортна София".

Общата площ на спортната зона е 23,8 декара. Там има три игрища за мини футбол, три тенис корта, игрище за плажен футбол и плажен волейбол, пързалка за кънки и хокей на лед, игрище за стрийтбол, игрище за петанк, покрита площадка с осем тенис маси, игрище за деца и детска площадка. Спортният комплекс разполага с преместваеми трибуни за 150 седящи места, за да се организират турнири и състезания.

Проектът е изграден със средства по програмата „Джесика“ чрез Фонда за устойчиво градско развитие на София.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама