Варненски храм отбелязва празника на чудотворна икона на Света Богородица

10:59, 14 авг 15 25 256 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Празникът на чудотворната икона на Света Богородица „Всецарица” е на 18 август. По този повод в храм „Св. Атанасий” ще се отслужи Света Литургия.  Църковната служба ще се състои на 18 август (вторник) от 9.00ч.След нея в 10.30 ч. ще се извърши водосвет и акатист пред чудотворното копие на Света Богородица „Всецарица”. 

Чудотворният образ на Божията Майка „Всецарица” се почита както на Атон, така и далеч зад неговите предели. „Всецарица” има благодатта да изцелява болни от рак - най-страшната от всички болести на съвременното човечество.

Известни са безчислени случаи, когато заболели от рак хора се изцеляват след молебен пред иконата. Пред този чудотворен образ се молят също и за избавяне от магии, зависимости на децата от алкохол и наркотици. Много чудеса с молитви пред иконата «Всецарица» са станали през последните години в Гърция, Русия, Сърбия , Украйна, а сега вече и в България.

Миналата година с благословението на Негово Високопреосвещенство Варненския и Великопреславски митрополит Йоан и по инициатива на църковното настоятелство при храм „Св. Атанасий”, във Варна бе донесено копие на чудотворната икона„Всецарица” от манастира "Ватопед" на Света Гора.

Тази икона е дело на иконописец - монах от Света Гора Атон. Той е направил две точни копия на чудотворната икона „Всецарица” за храмове по света, които са пожелали да ги имат за утешение на вярващия народ и в подкрепа на множеството боледуващи и страдащи. Едната икона е взета за храм в Русия, а другата потегля за България.

По благословението на игумена на Ватопедския манастир, архимандрит Ефрем, копието на чудотворната икона предназначено за варненския храм, е било поставено до оригинала и се е отслужил акатист пред двете икони. После в продължение на 40 дни иконата е престояла в олтара на централния храм в манастира, като е била изнасяна при отслужване на акатиста към Божията майка - „Всецарица”.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама