Надписи "Погледни наляво" ще предупреждават пешеходците в София

10:46, 14 авг 15 25 377 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Пред пешеходните пътеки в София ще има изписан с бяла боя надпис „Погледни наляво“, за да обръщат внимание пешеходците на идващите към тях автомобили. Това се предвижда да стане до началото на учебната година, като предложението е внесено в Столичната община и се чака одобрение, каза на брифинг началникът на отдел „Пътна полиция“ - СДВР комисар Тенчо Тенев, предаде репортер на София Topnovini.bg.

Той представи и данни за пътнотранспортните произшествия на територията на София и страната от началото на годината до края на юли. Те показва, че на територията на столицата е отчетено намаление на тежките пътнотранспортни произшествия (ПТП) със 182 спрямо първите 7 месеца на миналата година, като и ранените са с 185 по-малко. Няма убити или тежко ранени деца в Софийска област от 1 юли до момента, отбеляза ком. Тенев.

Комисарят посочи, че столичната полиция е взела мерки за прекратяване на нерегламентиранте автомобилно гонки в града. По думите му от 1 юли полицейски патрули дежурят денонощно на местата в София, където се правят състезания, в това число на бензиностанцията на ОМВ в „Бояна“ и на бул. „Владимир Вазов“.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама