Румен Овчаров предупреди, че българската енергетика е фалирала

09:35, 14 авг 15 / Политика 25 357 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Енергетиката в България на практика е фалирала сфера и е на доизживяване. Минаха годините, когато тя концентрираше финансовия ресурс на държавата в себе си. Това заяви пред bTV бившият министър на енергетиката Румен Овчаров.

По думите му бизнесът е в правото си да протестира, но не трябва да се забравя, че българският бизнес е един от най-енергоемките в Европа. „Нормално е, когато ти отрязват от печалбите, да протестираш, но нормално ли е да протестираш срещу компания, която си задължил”, отбеляза той.

Според Овчаров енергетиката е в сегашното си състояние заради некомпетентността. „Когато влизаш в енергетиката, само за да откраднеш, получаваш този резултат”, заяви той.

Сегашните управляващи разбират проблема и имат желание, но нямат компетентност, заяви той. „Цената ще я платим всички ние и колко по-късно стане, толкова повече ще платим”, коментира още бившият министър.

Овчаров посочи, че има два начина за справяне с проблемите в енергетиката – да се намалят разходите, т.е. „да се затворят кранчетата, през които изтича”, и да се увеличат разходите. „Не се прави нито едното, нито другото“, коментира той.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама