Фестивал на хвърчилата и фотопленер радват варненци за празника им

08:42, 14 авг 15 25 307 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Третото издание на Фестивала на хвърчилата започва от 10 часа утре на плажа в квартал "Аспарухово" и така се превръща в част от разнообразвата и интересна програма за Празника на Варна - 15 август.

Събитието ще продължи до вечерта, като до обяд за малчуганите и за всички, опазили детското в себе си, ще е отворена работилница за изработване на хвърчила, оригами и маски на птици от хартия. В 17:30 часа гостите на фестивала ще бъдат завладяни от латино парти с Искрен Пецов. През целия ден ще има демонстрации на уникални ръчно изработени хвърчила, спортни хвърчила и авиомодели. Ще има и специализирана оптика, с която ще може да се наблюдава миграцията на птиците.

По време на Фестивала на хвърчилата ще се състои и фото-пленер за репортажна и художествена фотография. Участниците в този пленер ще имат възможност да снимат събитията по време на фестивала и най-вече демонстрациите на международните участници, които ще покажат майсторските си умения в управлението на огромни пъстри ръчно изработени хвърчила.

Времето и мястото на събитието са подходящи и за фотографи – анималисти, които биха могли да снимат активната миграция на щъркели, пеликани, осояди, блатари, орли и други хищни птици.

Избраните фотографии от пленера ще бъдат включени в пътуваща изложба " Въздушни чудеса - Варна 2015", която ще бъде показвана на различни места във Варна и други градове.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама