Първи етнофестивал организират в Исперих

07:26, 14 авг 15 / Култура 25 421 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Първи етнофестивал „Заедно живеем, заедно пеем, заедно се смеем” ще се състои в Исперих. Идеята е на читалище “Съзнание-1891”, със съдействието на общината, съобщават от местната управа. Все още датата за провеждане на фестивала не е уточнена.

Целите на фестивала са съхраняване на автентичната култура на етносите, възпитаване на толерантност към културните различия чрез представяне на самобитната етническа култура, подпомагане на интеграцията на талантливи деца и възрастни от различни етноси, допринасяне за развитието и укрепването на междуетническите отношения.

Фестивалът е с конкурсен характер.Участие в него ще вземат деца, младежи и възрастни като индивидуални изпълнители или камерни групи на изворен и обработен фолклор: вокално, танцово, театрално и изобразително изкуство. Изпълненията ще бъдат оценявани от компетентно жури, в чийто състав ще влязат дейци на културата, художествени ръководители, музиканти, актьори, художници.

Всички участници ще получат грамоти за участие. Освен първа, втора и трета награда за всяко направление и възрастова категория ще има награди за най-малък и най-възрастен участник във фестивала, както и награда на кмета на община Исперих.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама