Оперират хора с вродена глухота в Стара Загора

07:11, 14 авг 15 25 306 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Проф. д-р Щефан Дацерт,  завеждащ Университетската клиника по Уши, нос и гърло в Бохум, Германия и неговият колега Дирк Компман, ще консултират и оперират хора с вродена глухота, съобщиха от старозагорската болница „Тракия”.

Днес и утре двамата специалисти по слухопротезиране на пациенти с кохлеарни импланти ще консултират хора от цялата страна в  лечебното заведение. С подкрепата на д-р Дацерт в болница „Тракия“  е изграден Център за кохлеарни имплантации, който обслужва пациенти от цялата страна. Кохлеарният имплант е вид слухов апарат, който поволява на хора с практическа или вродена глухота, да чуват.

Днес в специализирания кабинет  за слухово-речева рехабилитация в болницата  ще бъдат консултирани  10 пациенти с кохлеарни импланти от цялата страна, а Дирк Кампман ще проведе обучение на колегите си ще извърши настройка на слуховите импланти на пациентите.

Утре пък  д-р Щефан Дацерт и завеждащият отделението „Уши, нос, гърло”  д-р Петър Руев ще извършат при „открити врата“ операции на двама пациенти с кохлеарни импланти, чиито случаи са особено трудни за клиничната практика.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама