Преобърната цистерна и пожар на магистрала „Хемус“, аутобанът затворен

18:54, 13 авг 15 25 398 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Пожар и катастрофа затрудняват спокойното придвижване на превозни средства по магистрала „Хемус“.

Шофьорите се сблъскват с първия инцидент още на 37-ия километър на аутобана в посока Варна. На мантинелата на един от виадуктите, намиращ се между първия и втория тунел на магистралата, се е ударила цистерна, съобщиха от Агенция "Пътна инфраструктура". Предната част на превозното средство виси от моста, а шофьорът все още се намира в кабината и в момента се провежда спасителна операция по изваждането му.

Заради катастрофата движението по магистралата е затворено в двете посоки, а водачите изчакват на място. Патрули на "Пътна полиция" спират автомобилния поток в района на Яна и Ябланица. И в двете посоки са се образували големи задръствания. От АПИ препоръчаха обходни маршрути за пътуващите. В посока Варна движението да се осъществява, както следва: София - път II-16 Нови - Искър Своге - Ребърково. За пътуващите в посока София: п.в. Ботевград - път II-17 - път I-1 - Ребърково II-16 - Своге - Нови Искър - София.

Към мястото на произшествието са насочени специализирани екипи от пожарникари и спасители, както и на Пътна полиция. Очаква се на мястото да пристигне и голям кран, който да издърпа цистерната. 

Другият инцидент е в района на Ябланица. От двете страни на пътя горят около 10 декара сухи треви. Магистралата е задимена и има ограничение на видимостта. В гасенето на пожара са се включили два екипа на пожарната.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама