Внесоха обвинителния акт срещу Пешо Розата и Янко Лудия

18:24, 13 авг 15 25 391 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Варненската окръжна прокуратура внесе обвинителния акт по образуваното бързо производство срещу 41-годишния Янко Костов и 25-годишния Петър Борисов, които бяха задържани при специализирана акция в курорта "Златни пясъци", проведена под ръководството и с участието на прокурори от окръжното обвинение във Варна, съобщиха от пресслужбата на Апелативната прокуратура.

Двамата бяха обвинени в държане с цел разпространение на високорискови наркотични вещества като съучастници в продължавано престъпление по член 354а, ал. 2 във връзка с член 20, ал. 2, във връзка с член 26, ал. 1 от Наказателния кодекс. За Костов деянието е извършено в условията на опасен рецидив и в изпитателния срок на условно предсрочно освобождаване от изтърпяване на наказание, наложено му също за разпространение на наркотици.

В хода на разследването Костов и Борисов бяха обвинени и в изнудване чрез заплаха на две лица, като за Костов деянието е извършено отново в условията на опасен рецидив. Към момента на внасяне на обвинителния акт двамата обвиняеми са задържани под стража.

Разследването приключи за 14 дни. Предстои насрочване на делото за разглеждане във Варненския окръжен съд, което се очаква да стане през септември.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама