Решават проблема с водоподаването в град Шипка

16:53, 13 авг 15 25 408 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
 „Община Казанлък и „Водоснабдяване и канализация” (ВиК) Стара Загора са институциите, в чиито права и задължения влиза решаването на проблемите с водоснабдяването на населените места в общината, в т.ч. и град Шипка. И двете институции сме достатъчно отговорни, за да работим и намираме решение на тези проблеми, както в краткосрочен, така и в дългосрочен план”, каза днес кметът на Казанлък Галина Стоянова на среща, организирана от Общината с  ВиК и  Инициативен комитет от  жители на град Шипка.

„С  ВиК работим в партньорски взаимоотношения и с разбиране за решаване на проблемите“ , допълни Стоянова.

Една от краткосрочните мерки е въведеният от близо месец режим на водоподаване с цел равномерно водоснабдяване на високата и ниската зона на града. Нерегламентираното ползване на питейна вода за поливни цели и посегателството върху съоръжения на водното дружество ще бъдат строго наблюдавани и за установените нарушения незабавно ще бъде сигнализирана Прокуратурата.

ВиК  ще подмени водопроводните тръби там, където има течове.

В следващия програмен период община Казанлък ще търси възможности за финансиране подмяната на водопровода в град Шипка, увери кметът на общината Галина Стоянова.

 ВиК също има намерение да работи дългосрочно по водопроводната мрежа на планинския град, обеща главният инженер на дружеството Пеньо Пейков.

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама