Мъж от Бяла отива в затвора, отмъстил на убиеца на брат си

15:59, 13 авг 15 25 267 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Мъж отива в затвора, след като отмъстил на убиеца на брат си, е решил Окръжният съд в Русе, а Апелативният във Велико Търново е потвърдил присъдата.

Драмата се разиграла в Бяла, Русенско, на 3 май 2014 г.

Първото престъпление, което довело след себе си и второто, е извършено през 1985 година, когато един от жителите на градчето отнел живота на друг. Убиецът прекарал в затвора 17 години, след което бил пуснат на свобода.

Това дразнело братът на убития, който не можел да се примири с мисълта, че роднината му гние в земята, а виновникът за това си живее живота. В ден, в който ядосаният мъж бил употребил доста алкохол, случайно срещнал убиеца на брат си, който тъкмо се връщал от пазар и носел закупените там зеленчуци.

Това припомнило на извършителя на новото престъпление несправедливосстта – брат му да го няма, а убиецът да си живее нормално, сторило му се и че последният го погледнал „накриво и жестоко“.

В гнева си той извадил нож от каруцата, с която се придвижвал и намушкал бившия затворник 4 пъти – в областта на стомаха, гърдите и шията. След това отишъл да се прости със семейството си, защото знаел, че ще отговаря за деянието си и скоро няма да види близките си.

Животът на ранения пък бил спасен само благодарение на навременната намеса на лекарите, пише в решението по делото.

По време на него отмъстителят признал фактите, описани в обстоятелствената част на обвинителния акт и затова то било гледано по съкратената процедура. Заради чистото съдебно минало на човека, изключително тежкото му здравословно състояние и други смекчаващи вината обстоятелства, той бил осъден на 10 години лишаване от свобода и 35 000 лева обезщетение, дължимо на убиеца.

Тъй като, когато дадено дело се гледа по съкратената процедура, наложеното наказание се намалява с една трета, отмъстителят за смъртта на брат си ще пракара в затвора 6 години и 8 месеца, а не първоначално предвидените 10. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама