Жителите на район „Възраждане“ заляха кмета си с оплаквания

14:27, 13 авг 15 25 290 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Жителите на столичния район „Възраждане“ заляха с оплаквания районния си кмет Савина Савова. Това се случи по време на откритата приемна в градинката пред Православния храм „Св. Николай Софийски”, където Савова отговаряше на въпроси на младежи и жители, предаде репортер на София Topnovini.bg.

Проблемите на гражданите са свързани с Националния център по наркомании, които е разположен на улица „Пиротска“. Именно заради лечебното заведение в района е пълно с наркозависими, които обезпокояват живеещите в района. 

Софиянци посочиха като проблем и липсата на спортни площадки, неспазването на забраните за паркиране, а и от липсата на паркоместа, непроходимите тротоари. Живеещите в район „Възраждане“ посочиха като проблем множеството стари сгради, за които никой не се грижи. Повечето от тях са паметници на културата, но са пред разпад и застрашават живота и здравето на преминаващите покрай тях. 

Жителите на район „Възраждане“ обясниха на кметицата Савова, че градинката пред храма е по-известна като „наркоманската градинка“. Освен спринцовките и други използвани медицински принадлежности в зелената площ се откривали и много нечистотии. Те са появяват главно от неспазването на разпоредбата хората да почистват след домашните си любимци, които разхождат в градинката. 

„Страхуваме се децата ни да си играят в на тревата, защото могат да се разболеят“, каза разтревожен родител на Савина Савова. 

Иван Петров е на 42 години и живее в района. Той обясни пред София Topnovini.bg, че не е  харесал отговорите на Савова.

„Когато я попитаме за решение на даден проблем, тя казва, че това е много важен проблем. Един гражданин я пита „Какво сте направили през тези три години за квартала?“, а Савова започва да изрежда проблемите в района. Един вид няма проблем, който да е решен, а има само важни неща, върху които трябва да се работи“, обясни Петров. 

Все пак той отбеляза, че подобни срещи между управници и граждани са от полза, независимо дали предстоят избори, или не.

Друг гражданин сподели със Савова, че живее на кръстовището на булевардите „Тодор Александров“ и „Опълченска“. Той се оплака от силния шум от автомобилите, които преминават ежеминутно през кръстовището и определи шума като невъобразимо силен. 

Кметицата Савина Савова каза още, че ще се провери възможността да се поставят шумоизолиращи пана, каквито имало по околовръстните пътища, магистралите и големите булеварди. Все пак уточни, че трябва да бъде проверен конкретният случай на експертно ниво.  

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама