Огромно количество алкохол менте откриха при внезапни проверки в заведения по морето

13:17, 13 авг 15 25 274 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Огромно количество алкохол менте откриха и иззеха полицаи при проверка в Несебър и Слънчев бряг. Това съобщиха от пресцентъра на МВР-Бургас.

Хайките се извършват от служители от „Икономическа полиция” при РУП-Несебър съвместно с представители на пожарната, Регионалната дирекция за строителен контрол – Бургас и Областната дирекция по безопасност на храните.

На 11-ти август /вторник/ те извършили проверка на павилион за хранене и на едно от известните заведения в Несебър - „Капитан Джак”. Зад три от баровете са намерени кашони, пълни със стъклени бутилки с етикет на различни видове алкохол с безцветна и варираща от светло към тъмнокафяв цвят течност с мирис на алкохол, отворени, без капачки, бутилките видимо са изглеждали многократно използвани, като най-вероятно са пълнени с наливен алкохол без платен акциз, предлаган за продажба.

За случая е уведомена бургаската митница. Иззети са 48 бутилки с различна вместимост за извършване на митническа експертиза и налагане на административен акт по Закона за акцизите и данъчните складове, като предвидената санкция е в размер до 2 000 лева.

По време на проверката са установени и множество административни нарушения.

273 литра алкохол е иззет и от хотел, управляван от 48-годишна рускиня, в Слънчев бряг. Проверката е извършена вчера.

В хода на хайката в питейните заведения в комплекса - ресторант, лоби бар и прилежащи към комплекса складови площи, е открит високоградусен алкохол от различни видове в пластмасови туби с вместимост 10 литра и голямо количество алкохолни напитки с изтекъл срок на бандерола. За случая е уведомена Бургаската митница. Иззети са 21 пластмасови туби с вместимост 10 литра наливен алкохол / водка, джин, ром, коняк, мастика и мента/ с общо количество 187 литра, както и 97 бутилки различни видове алкохол с изтекъл срок на бандерола с общо количество 86 литра.

Общото количество иззет алкохол е в размер на 273 литра. Предстои извършването на експертизи и налагане на административен акт за две нарушения на Закона за акцизите и данъчните складове, като предвидената санкция за установените нарушенията е в размер до 6 000 лева.  

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама