Долни чифлик строи писта за автогонки и картинг

11:18, 13 авг 15 25 220 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Долни чифлик започна изграждането на модерна картинг и автомобилна писта с обща дължина 1 711 м до стадиона на града. Проектът се реализира след сключването на договор за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ № 417/30.09.2014 г. между община Долни чифлик, Изпълнителна агенция по рибарство и аквакултури и Местна инициативна рибарска група „Български черноморски сговор – Бяла – Долни чифлик – Аврен“. Общата стойност на проекта е 247 631лв.  

„Искрено се надяваме да пренесем  страстите от пътищата в общината и улиците на града и селата на състезателните трасета на автопистата и така да спомогнем за намаляването на жертвите на пътя. Това съоръжение, което ще отговаря на всички изисквания за безопасност, ще спомогне за развитиета на автомотоспорта в общината, ще увеличи шансовете ни за домакинства на автомобилни състезания и надпревари по картинг и ще помогне на най-малките,  чрез развитието на школа по картинг,  още от ранни години да се научат на безопасно шофиране”, обясни кметът на общината Борислав Натов.

Проектът предвижда  изграждането на пет трасета с различна конфигурация и  с обща дължина от 1711 м. Те ще бъдат със следната дължина: първо трасе - 409 м, второ трасе - 352 м, трето трасе -  373 м, четвърто трасе - 306 м,  и пето трасе  - 271 м. Ширината на пистата е от 6,00 до 7,75 м. Изпълнител на строително-монтажните работи след проведен конкурс е варненската фирма „Есен“ ООД.

Изграждането на пистата ще премине в шест етапа – разчистване на терена, изпълнение на земни работи, полагане на нова настилка, доставка и монтаж на сглобяеми бордюри, изграждане на ивици за сигурност, полагане на асфалтови пластове, нанасяне на хоризонтална маркировка и почистване и освобождаване на строителната площадка преди предаването на обекта за експлоатация. Проектът предвижда и мерки за отводняване, които включват изграждането на събирателни и ревизионни шахти, дренажи и колектори. Обезопасяването на трасетата на пистата ще става с автомобилни гуми,  разположени по завоите.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама