Близки на убития митничар не вярват, че Маринчешки е поръчителят

10:49, 13 авг 15 / Любопитно 25 318 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Близките на убития митнически инспектор Георги Дребчев заявиха, че не вярват починалият бивш кмет на Съединение Евгени Маринчешки да е поръчал убийството.

"Благодарим на всички, които направиха всичко възможно за разкриването на истината и очакваме да има справедлив процес", каза сестрата на Георги Дребчев – Дора Караиванова на излизане от съдебната зала след първото заседание по делото за убийството на митническия инспектор, станало на 13 юни 1999 г.  

Припомняме, че обвинителният акт срещу подсъдимите Божидар Атанасов и Иван Карабелов беше внесен на 1 юни т.г.

Георги Дребчев е застрелян от Божидар Атанасов пред дома си в район "Тракия". Атанасов е подбуден и подпомогнат от Иван Карабелов и починалия Евгени Маринчешки, разказват магистратите.

Престъплението е извършено с пряк умисъл - смъртта на пострадалия е била целена и постигната чрез стрелба от разстояние, близко до упор. Поръчител на престъплението пък е починалият Евгени Маринчешки, който към онзи момент се занимавал с трафик на наркотици.

В хода на разследването е установено, че Георги Дребчев е участвал, заедно с Маринчешки и Карабелов, в канал за трафик на наркотични вещества през България.

Преди да влезе съдебния състав в залата днес, близките на Дребчев нападнаха с думи единия от обвинените Иван Карабелов. Адвокатите му обаче го посъветваха да не отвръща на нападките.

Пловдивският окръжен съд отложи делото за 19, 20 и 21 октомври 2015 г., когато ще бъдат разпитани десетки свидетели. В последния от посочените дни ще бъдат призовани и 4 анонимни свидетели.

На днешното заседание съдът конституира съпругата и дъщерята на убития Иванка и Таня Гребчеви като частни обвинители и граждански ищци по делото, като бе уважен и повдигнатия граждански иск за обезщетение за нанесени неимуществени вреди в размер на по 250 000 лв. за двамата обвинени.

Предвиденото от Закона наказание за престъплението, в което двамата са обвинени, е лишаване от свобода от 15 до 20 години, доживотен затвор или доживотен затвор без право на замяна.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама