Велостоянка заработи и на Морска гара - Бургас

10:19, 13 авг 15 25 272 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Велостоянка заработи и на Морска гара - Бургас. Тя е част от рент-а-байк системата на Бургас, който първи в страната предостави подобна услуга на гражданите и гостите на града, съобщиха от пресцентъра на порта. През тази година в морския град са доставени нови 120 велосипеди, с модерен дизайн и подобрени технически параметри, изработени специално за Бургас. С тях общият брой на велосипедите с възможност за наемане вече е над 200.

„В момента разкритите велостоянки в Бургас са седем, а до края на годината предстои да бъдат открити още няколко в различни комплекси и части на Бургас. Наемането на общински велосипед е изключително лесно, като гражданите могат да избират между няколко вида на заплащане на услугата – чрез велокарта, SMS и банкова карта от виртуален пост терминал”, каза Андрей Рунчев , ръководител на Общинско предприятие „Транспорт”.

По идея на ръководството на пристанището е направено и специално брандиране на велостоянката на Морска гара. На фона на плана на Зоната за обществен достъп са представени ретро снимки от създаването на велосипеда и развитието му, което е претърпял през годините. На снимките може да бъде видян първият българин, притежател на велосипед, както и група състезатели от Бургас, снимали се за спомен пред сградата на стария съд. Гражданите, желаещи да наемат велосипед, могат да се запознаят и със схема, която показва използването на различните видове велосипеди през годините.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама