„Стандарт“ се отказа да подарява флакони с „жива“ вода от Плиска

09:27, 13 авг 15 25 349 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Ежедневникът „Стандарт“ се отказа да подарява на читателите си флакончета с „жива“ вода от кладенеца в Плиска, съобщава вестникът в днешния си брой. 

В материал, озаглавен „Символите не са вредни за здравето“ с подзаглавие „Даже аязмото в Плиска не издържа абсурдния спор дали е опасно за нацията“ ежедневникът, който редовно посвещава цели фолиа на най-различни „феномени“, „мистерии“ и „чудеса“ се жалва, че в България няма ненаказано добро и определя споровете около безопасността на въпросната вода и съдържанието на вредни вещества в нея  за „абсурдни“. „И покрай всичко това - какъв ужас е, че "Стандарт" смята да подари 10 000 флакончета с вода от кладенеца“, коментира изданието. 

Вестникът отбелязва, че единствената цел била да „дадем на хората шанс да се докоснат до още един символ на славното ни минало, още една надежда“ и не им било хрумнало, че някой ще „тръгне да мери нитратите на двата милиграма вода от Плиска“. "Стандарт" няма да раздаде флаконите  с водата от аязмото в Плиска. За да не разпалва страховете и налива още вода в мелницата на раздорите “, пише по-нататък изданието. 

Припомняме, че скоро след сензационното обявление на директора на Националния исторически музей Божидар Димитров, че се е случило „чудо“ и от аязмото в Голямата базилика в Плиска отново е бликнала вода, „Стандарт“ съобщи, че на 15 август, когато православните християни почитат Успение Богородично, ще подари на читателите си 10 000 флакончета с вода от кладенеца. Условието беше вестникът да се купи от веригата Lafka. 

По-рано тази седмица Министерството на здравеопазването разпореди да се направи лабораторен анализ на водата, който установи, че съдържанието на нитрати във водата е три пъти над нормата, което носи потенциален риск за здравето. Резултатите от микробиологичния анализ, който трябва да установи дали водата е замърсена и с бактерии и други микроорганизми, трябва да излязат в петък следобяд.

В сряда пък премиерът Бойко Борисов разпореди прекратяването на всякакви комерсиални дейности с археологическите открития в Плиска и заплаши, че ще спре финансирането на разкопките. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама