Шефът на "Подкрепа" ще обжалва наредбата за увеличаването на цената на тока

08:10, 13 авг 15 25 291 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Седим и си мислим до толкова, до колкото намерихме едно формално основание да дадем под съд наредбата, под която всичко ще се случва и вероятно да го докараме до успешен край. Още не съм решил как ще постъпя. Все още се съветвам със съветниците си и ще преценим. Нищо чудно да я дам на съд.

Това заяви Димитър Манолов, председател на КТ „Подкрепя“, в ефира на бТВ. Изказването му е във връзка с наредбата на Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР), с която увеличи цената на електроенергията за бизнеса с между 13,5 и 17%. От КЕВР решиха на 1-ви август тази година, че през новия регулаторен период двойно да поскъпне размерът на таксата „задължение” към обществото за фирмите.

Манолов обясни, че не се притеснява само от съкращаването на работни места, което вероятно щяло да се случи. Като държава България имала един голям проблем, какъвто нямат големите държави в Европа.

„Той е в това, че битът консумира повече от производството. При това положение цялата ни енергийна система е в много разлюляно състояние. Както  е известно битът има много неравномерно потребление, а самата идея битът да потребява повече от промишлеността е парадоксална и ужасна“, обясни председателят на КТ „Подкрепа“. 

Попитан дали предстоят нови протести, когато хората видят сметките си за ток през следващия месец, Манолов каза, че не са числата тези, които ще донесат спокойствие. Когато енергийната среда била под угроза и когато бизнесът усеща несигурност, тогава хората излизат на улицата да протестират.

„Протести, които имат нещо общо с изборите, няма как да има. Поне аз в такова нещо няма да участвам. Не бих се изненадал, ако се случи нещо такова“, обясни председателят на синдикалната организация.

По думите му, ако има протести, Манолов ще настоява те да не бъдат обвързани с изборите. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама