Пет случая на марсилска треска само за седмица в Бургаско

07:55, 13 авг 15 25 345 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Петима души са заболели само за седмица от марсилска треска в област Бургас. Данните са на Регионалната здравна инспекция /РЗИ/ за периода от 3-ти август до 9-ти август, показа справка на Topnovini.bg.

Броят на болните рязко се е увеличил, тъй като предходната седмица не е регистриран нито един случай. Единични са били и заболелите на седмица през целия месец юли.

Това е едно от най-разпространените заболявания, предавани от кърлежи. След скрит период от 3 - 7 дни заболяването започва с висока температура, силно главоболие, мускулни ставни болки, отпадналост, гадене, повръщане и зачервяване на очите. След 3 - 4 дни се появява характерен обрив по цялата тяло, включително по дланите и стъпалата. Заболяването се лекува успешно при своевременно и адекватно антибиотично лечение.

Кърлежите освен марсилска треска са носители и на лаймска болест.

За периода от 3-ти август до 9-ти август са регистрирани и два нови случая на болни от туберкулоза. От началото на тази година се наблюдава рязко увеличение на заразените. Ръст има и при болните от остри респираторни заболявания. 48 случая са регистрираните за миналата седмица. За същия период трима са заболели от вирусен хепатит. Очаквано голям е броят и на болните от стомашно-чревни инфекции, чийто пик традиционно е през летните месеци.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама