Международно състезание по ориентиране за Купа „Сливен”

17:31, 11 авг 15 / Спорт 25 308 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Над 400 състезатели от страната и чужбина ще участват в Международното състезание по ориентиране за Купа „Сливен”, което ще проведе от 14 до 16 август на Карандила. За седма поредна година най-добрите в ориентирането ще покажат възможностите си по трасетата в м. Слънчева поляна, съобщи Радостин Димитров - главен съдия на спортната инициатива.

Участниците са от 10-годишна възраст до над 60 години - мъже и жени. Те са от България , Македония, Чехия и Франция. Първият ден е определен за спринтове, втори и трети ден за средна дистанция. През първите два дни ще се събират точки в класирането за Купа „Сливен”, а точките от третия ден ще са за класирането за купата на името на Дилян Ибришимов, загинал ориентировач. Главен съдия на състезанието е Радостин Димитров, технически ръководители – Веселин Илиев и Илиян Дянков. И през трите дни ще има организирани занимателни игри с елементи от ориентирането за деца под 10-годишна възраст. Стартът в петък е от 17.00 часа, в събота от 10.00, а награждаването на победителите ще бъде в 20.00 ч. Третият ден състезанието ще започне в 9.00 часа. Състезателният център и палатковия лагер ще бъдат разположени в м. Слънчева поляна до Горна лифтена станция.

Организатори на международната инициатива са Община Сливен и Спортен клуб по ориентиране „Сини камъни” Сливен. Мероприятието е част от календарния план на Българската федерация по ориентиране.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама