“Червената книга на България 2015” предоставя за ползване РИОСВ-Шумен

16:27, 11 авг 15 25 341 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
“Червената книга на България 2015” предоставя за ползване РИОСВ-Шумен, това съобщиха от местното ведомство. Изданието се състои от три тома на български и английски език и на територията на Шуменската екоинспекция с комплекти от него ще разполагат още регионалните библиотеки в Шумен и Търговище, а зоокът Шумен ще се сдобие с бройка на български език от том ІІ „Животни”.

Интересуващите се граждани могат да се запознаят с електронният вариант на “Червената книга на България 2015” на сайта на РИОСВ-Шумен, в меню „Направления”, раздел „Биоразнообразие и защитени територии”.

Книгите са предоставени на местната екоинспекция от Министерството на околната среда и водите.

През месец юли 2015 г. излезе от печат второто и  издание. То е съвместен продукт на Българската академия на науките и Министерството на околната среда и водите. Печатното издание е в три тома – „Растения и гъби”, „Животни” и „Природни местообитания”. В тях са предоставени 808 вида застрашени растения и гъби, 287 застрашени животни и 166 природни местообитания.

От 2002 г. до сега, над изданието са работили над 200 учени, специалисти и природозащитници от БАН, Националния природонаучен музей, Софийския, Пловдивския и Лесотехническия университет, както и редица неправителствени организации и дружества в страната.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама