Ветко Арабаджиев оспорва глобата за изкоренената японска вишна

16:10, 11 авг 15 25 824 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Собственикът на хотел „Маринела“ Ветко Арабаджиев е оспорил административния акт, който му беше направен за незаконното отсичане на старата японска вишна, която от 20 години е пред хотела. Бизнесменът не бил съгласен с акта, защото му се струвал неоснователен, обясни кметът на район „Лозенец“ Любомир Дреков.

В средата на юли столичани сигнализираха районната община за изкоренени дървета пред хотел "Маринела", по-известен като Японския. Експерти от общината установиха нарушението и съставиха акт за 50 хил. лв. на Арабаджиев.

Изкореняването на дърветата е станало без разрешение от общината, което е задължително, тъй като вишната е посадена на общинска територия, а в „Лозенец“ я приемат за емблема на квартала.

Тогава в официално разпространена до медиите позиция бизнесменът обясни, че японската вишна е пресадена под грижите на агроном "в емблематичната вътрешна Японска градина към хотела". Въпреки, че експерти към дирекция „Зелена система“ бяха категорични, че сезонът не е подходящ за пресаждането ѝ.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама