Медиатор помага на безработни младежи в община Разград

15:59, 11 авг 15 25 374 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
 Младежки медиатор започна работа в община Разград по Националната програма "Активиране на неактивни лица", съобщиха от Общината.

 По програмата е назначен 27-годишният бакалавър по „Публична администрация” Николай Николаев. Той ще информира и консултира младежите, които попадат в обхвата на програмата, всеки делничен ден в сградата на Община Разград на бул. „Бели Лом” 37 А ,стая 602 , тел. 084 618 180.

Младежкият медиатор ще изпълнява дейности, свързани с идентифициране и активизиране на безработни младежи до 29 години, които не работят, не учат и не са регистрирани в Бюрото по труда. Той ще бъде в ролята на посредник между неактивните млади хора и различните институции, които предоставят подходящи социални, здравни, образователни и други услуги.

Работата на медиатора е свързана с подпомагане на младежите за включване в подходящи програми и мерки за заетост и обучение, професионално ориентиране, посредничество за намиране на работа, оказване на помощ при изготвяне на автобиографии и мотивационни писма.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама