Лили Иванова пее на Античния театър в Пловдив на 3 септември

15:39, 11 авг 15 / Култура 25 382 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Примата на българската естрада Лили Иванова ще пее на Античния театър на 3 септември, съобщи директорът на ОИ "Старинен Пловдив" Амелия Гешева. Концертът започва в 20 часа и е част от дълга поредица музикални събития в септемврийската програма на древната сцена.

Родни и световни звезди ще гастролират на Античния театър почти всяка вечер, като началото на културния маратон започва на 30 август със старта на новия сезон на "Фортисимо фест".

На 1 септември Държавна опера - Пловдив, представя "Кармен", а на 8 септември - "Кармина Бурана".

Спектакълът на ансамбъл "Александровски" е с дата 10 септември, а на 12-и е първият концерт от фестивала Sounds of the Ages - на уникалния дует виолончелисти 2 Cellos.

На "фаталната" дата 13 септември сцената на Античния театър е "ангажирана" за Миро и "Куку бенд", а на 15-и ще прозвучи "Реквием" в изпълнение на артистите от пловдивската Държавна опера.

Следващата вечер, 16 септември, ще е много специална за любителите на джаз музиката - на сцената излиза една от най-обичаните изпълнителки в жанра, Йълдъз Ибрахимова.

На 18, 19 и 20 септември Sounds of the Ages продължава с концертите на Apocaliptica, Opeth и Marco Macaco, а на 21 септември е официалното откриване на Празниците на Стария град.  

Операта превзема Античния театър отново на 24 септември с мега спектакъла "Набуко". На 26-и пък античната сцена ще бъде огласена от уникалния звук на 100 каба гайди.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама