Google се превръща в холдинг, сменя името на Alphabet

15:16, 11 авг 15 / Свят 25 297 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Технологичният гигант Google обяви, че променя оперативната си структура и създава холдинг, наречен Alphabet, който ще обхване търсачката и всички други подразделения на компанията, съобщи агенция Bloomberg. 

Alphabet Inc ще замени Google в публичната търговия с акции, като всички акции на Google автоматично ще се превърнат в същия брой акции на Alphabet , със същите права. „Новата структура ще ни позволи да се фокусираме върху невероятните възможности, които имаме в Google“, написа в блога си един от основателите на компанията Лари Пейдж. „Alphabet е колекция от компании, като Google е най-голямата от тях“, добави той. 

Освен Google Inc, Alphabet ще включва и Google Ventures, Google Capital, Google X.

Лари Пейдж става главен изпълнителен директор на Alphabet, другият съосновател – Сергей Брин става президент, а Ерик Шмит – изпълнителен председател на борда. 

Сундар Пичай става главен изпълнителен директор на Google Inc. -  подразделението на Alphabet, което ще се занимава единствено с интернет бизнеса на компанията. Финансовият директор на Google Рут Порат става финансов директор на Alphabet, а всички настоящи директори в Google става директори в Alphabet. 

Освен интернет услугите, с които Google е най-известна, компанията се занимава и с доставка на интернет, смартфони, автомобили, капиталови инвестиции и др. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама