160 участници в юбилейното 60-то издание на дунавската регата ТИД, ще акостират в Русе

14:17, 11 авг 15 25 261 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Над 160 участници в тазгодишното 60-то юбилейно издание на международната гребна регата ТИД ще акостират на брега на Дунав край Русе на 17 август (понеделник), съобщиха от пресцентъра на общината. Това предвижда програмата на гребния поход, е информирал ръководителят му за българския участък Йонко Кожухаров.

Тази сутрин регатата е поела от крепостта "Баба Вида" във Видин на изток – към град Лом. Там ще пристигат над 130 участници. 63-ма от тях са представители на 10 различни националности, като най-многобройни са германците. Очаква се до пристигането си в Русе регатата да нарастне до повече от 160 човека.

Към похода в българския участък от Видин днес ще се включат още гребци, които ще нощуват на русенския бряг на 17 и 18 август, ще се срещнат с кмета на града Пламен Стоилов, а на 19-и ще отпътуват към Силистра. Община Русе ще съдейства, както и минали години, за устройването на лагер на брега на Дунав, под Гранд хотел „Рига“.

На 23 август завършва участието в българския участък при Силистра, а на 3 септември ще приключи тазгодишното издание на ТИД при рибарското селище "Св. Георги" до Черно море в Румъния. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама