Отклонения в качеството на водата в Плевенско са засекли здравните инспектори

13:28, 11 авг 15 25 345 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Отклонения в качмеството на питейната вода в Пленско са засекли служителите от РЗИ-Плевен, съобщават от здравната инспекция в бюлетина си за периода от 3-и до 9-и август.

При направени проверки е открит тревожния факт, че при 3 проби на питейната вода от населени места в региона, 2 са показали несъответствие по микробиологичните показатели.

По разпореждане на здравната инспекция ВиК е извършила промивка и дезинфекция на водопроводната мрежа. Повторните проверки са посочили, че след тези действия пробите от водата са влезли в норма. Няма информация обаче, в кои населени места са били отклоненията в микробиологията на питейната вода.

По този повод от РЗИ уверяват, че към настоящия момент няма риск за здравето на населението, а на отговорните лица са съставени актове за административно нарушение.

През посочения период от РЗИ са извършили още 140 други проверки, резултатът от които са 2 предписания за подобряване на хигиенните условия, но не са издавани актове, нито пък наказателни постановления, няма и спрени от експлоатация обекти. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама