Убийците от Чирпан остават за постоянно в ареста

12:10, 11 авг 15 25 319 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Постоянна мярка „задържане под стража” постанови Старозагорският окръжен съд за трима чирпанлии простреляли и намушкали с нож свой съгражданин в петък. Баща, син и племенник отмъстили на човек от друг клан в ромската махала, заради стара вражда свързана с момиче. 

Срещу Ангел Алиев,  Динко Атанасов и Диньо Ангелов е повдигнато обвинение по чл. 115 от Наказателния кодекс за убийството на 47- годишния Митко М. от Чирпан. Предстои и повдигане на обвинение за незаконно притежание на оръжие, тъй като у задържаните са открити два пистолета „Макаров” и един нож.

Според разследващи Ангел и Динко са стреляли срещу Митко с двата пистолета и са го надупчили с общо 9 куршума. Диньо пък го намушкал четири пъти с ножа.

Кървавият екшън в Чирпан се разигра около 11.30 часа в петък на бул. „Георги Димитров”  по пътя към Пловдив. Група роми причакали до местната гумаджийница 47-годишният Митко Мантата, който докарал мотора си за смяна на гумите. Щом слязъл от колата, го посрещнал огън от бойни пистолети. Митко паднал на земята и започнал да вика за помощ. Тогава Диньо се приближил и го наръгал четири пъти с ножа. Митьо издъхнал на място.

Ранен бил и притеклия се на помощ на чичо си 16-годишен Христос. Той също бил прострелян и наръган с нож.  Транспортиран е в Старозагорската УМБАЛ "Проф. Киркович" с огнестрелна рана в плешката, счупен крак и пробит бял дроб. Опериран е и състоянието му засега е стабилно.

В ареста веднага са прибрани двама от нападателите, третият е заловен по-късно.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама