Деца си направиха екоклуб в Търговище

12:04, 11 авг 15 25 349 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Клуб „Чист роден край” беше учреден в Регионална библиотека „Петър Стъпов” в Търговище. Той се създава по проект на културната институция със заглавие „Бъди зелен, но не за ден”, финансиран от фондация „Глобални библиотеки - България”.

Целта на инициативата е формиране на екологична култура и съзнание в подрастващите от област Търговище. В резултат от реализирането на дейностите по проекта освен  създаването на екологичен клуб,  ще бъде издадено помагало с информация за защитени природни обекти на територията на региона, ще се проведе уебинари сред децата от 10 до 14 години от цялата област и виртуална изложба на изследваните природни забележителности.

На първото от поредицата събития присъстваха 23 деца, придружени от двама преподаватели и представители на партньорската организация Сдружение „Интелеко”.

"С голям  интерес присъстващите се запознаха с целите и дейността на клуба. След приключване на срещата, всички участници си тръгнаха с нескрито вълнение, породени от предстоящите им приключения сред природата", споделиха от библиотеката.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама