Батаклиев обжалва съдебното решение за несъстоятелност на "Градски транспорт"

11:49, 11 авг 15 25 339 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Собственикът на "Градски транспорт" Ангел Батаклиев обжалва решението на Окръжния съд в Пловдив за обявяване в несъстоятелност на фирмата му. Бизнесменът е внесъл жалба в пловдивския Апелативен съд, съобщи шефът на отдел "Правно-нормативно обслужване" в Община Пловдив Илиян Иванов.

Законоустановеният срок, в който трябва да се произнесе Апелативният съд, е един месец. Ако жалбата на Батаклиев бъде отхвърлена и на тази инстанция, "Градски транспорт" АД ще бъде окончателно обявено в несъстоятелност. Община Пловдив, чийто длъжник е Батаклиев, ще поиска запор и възбрана на цялото имущество на дружеството и ограничаване правата на самия Батаклиев като изпълнителен директор.

В момента фирмата има синдик, който ще остане същият и ще предприеме действия за осребряване имуществото, обясни Иванов.

Припомняме, че Ангел Батаклиев, който е и бивш общински съветник, бе завел 28 частни иска срещу Община Пловдив за 18 хил. лв. В началото на май т.г. обаче всичките му искове бяха отхвърлени от съда. До началото на юли му бе дадена отсрочка да плати поне част от задълженията си към различни кредитори. Само Националната агенция по приходите (НАП) има да взима близо 7 млн. лева от него.

Ако "Градски транспорт" бъде обявена в несъстоятелност, Общината ще може да премахне и контактната мрежа за тролейбусния транспорт, който от години виси неизползваема и крие опасности за преминаващите по улиците хора и коли. Местната администрация обаче не може да свали жиците, защото те са собственост на фирмата на Батаклиев. Неподдържаната мрежа вече няколко пъти стана причина за тежки инциденти. През 2012 г. пловдивчанка загина, след като върху нея се стовари част от мрежата на бул. "Васил Априлов". Съвсем наскоро, в началото на юли т.г., пък паднаха жици пред Централна гара и раниха жена.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама