Ремонтират сградата на земеделската служба в Генерал Тошево

11:17, 11 авг 15 25 341 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Ремонт на сградата, в която се помещава общинска служба "Земеделие"започна в Генерал Тошево. Дейностите са финансирани по Проект "Красива България", съобщиха от общината.

Първият етап на строителните дейности включва премахване на старата облицовка, амортизираните подови настилки, врати и прозорци. След като приключат плануваните подготвителни дейности, ще започне практическото укрепване на сградата с реконструкция на носещите елементи и покрива, поставяне на хидро и топлоизолации, монтаж на ПВЦ дограма. Ще бъдат измазани и боядисани таваните и стените на отделните помещения. Ще се извърши пълна подмяна на санитарните възли,  ел. и ВиК инсталациите в сградата. Срокът за извършване на строителните действия е 4 месеца.

Общата стойност на заложените дейности е в размер на 244 448 лв., от които 97 778 са финансиране от социалното министерство, а 146 670 лв. съфинансиране от бенефициента.

Според договора, със 220 000 лв. ще се финасира конструктивно усилване и обновяване на сградата. Останалите средства по проекта ще обезпечат обученията на 11 безработни от община Генерал Тошево.

Проект "Красива България" стартира официално през 1998 година и за този период община Генерал Тошево реализира дейности за над един милион лева.

По "Красива България" са обновени градския парк, детските градини "Пролет" и "Радост" в града, Филиповата кръчма в село Красен, ОУ "Христо Смирненски", Ученическо общежитие и др.

През този строителен сезон ремонтно-възстановителни работи по общински сгради предстоят още в селата Чернооково, Дъбовик и Присад. В ход е и процедурата по избор на изпълнител за изграждане на детски площадки в селата Кардам, Спасово, Присад, Василево, Люляково и кв."Пастир".

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама