Столична община преасфалтира улиците в "Лозенец"

08:48, 11 авг 15 25 287 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
"Моите цели в момента са да можем максимално бързо да завършим ремонтите и да строим детски градини. Аз съм действащ кмет и ще водя предизборна кампания в последния месец преди изборите. Аз няма да политиканствам, както някои опоненти мислят да решават проблеми на национално ниво на общински избори. Ако някой може да каже, че ще оправи всичко за 4 години, това е напълно несериозно". Така коментира предстоящите местни избори в ефира на bTV столичният кмет Йорданка Фандъкова.

По думите и София има нужда от работа като приоритетите трябва да са за по-чист въздух, за околна среда, детска градини и градски транспорт.  

Фандъкова отново посочи, че ремонтите в града са сериозни, но това е единственият начин да се подобри инфраструктурата.

"Най-сериозен е ремонтът на "Цариградско шосе". Миналата година ремонтирахме 2,5 км, а тази година още 9 км. Всички ремонти на всички обекти са в срок, някои ремонти дори вървят предсрочно. Целта е до 15 септември София да бъде отпушена.Ремонтът на  "Руски паметни"к се движи в срок. Успяхме да пуснем трамвая вече", посочи кметът на столицата.

Тя обясни, че е започнат ремонт на отсечката от бул. "Витоша"- от НДК до бул. "България", който трябва да е готов до началото на септември. По думите и градинката и районът около НДК е отделен проект, който трябва да завърши до края на годината. За догодина ще остане само плочника пред сградата на НДК, тъй като имало технически проблеми и ремонтът не може да започне.

"От тази година започнахме и по-масираното влизане в кварталите. Тази година изграждаме изцяло и ремонтираме 30 вътреквартални улици. В "Лозенец" например има много сериозен ремонт на преносната мрежа на "Топлофикация". Два месеца преди това Софийска вода разкопаха. Много е трудно да ги синхронизираме да извършват ремонтите си заедно, защото това е свързано с много сериозни инвестиции. Столичната община се е ангажирала изцяло да се преасфалтират улиците в квартала и се надявам до края на септември да са готови всички. Имам информация, че вече дори е започнало преасфалтирането на "Галичица" и "Майор Томпсън", каза още Фандъкова

Тя добави, че до края на август трябва да бъде пуснато движението и по бул. "Черни връх". Фандъкова обясни, че в момента текат отчуждителни процедури на имоти и след нова година ще започне и разширяването на булеварда в горната му част- от ул. "Сребърна" до "Околовръстното шосе".

В ефира майки се оплакаха, че градът е непроходим за детски колички. Както на повечето тротоари, така и в подлезите и изходите на метростанциите, където поставените рампи за детски колички не им вършат работа.

"Напълно разбирам майките. Зная какви са предизвикателствата. Това, което правим е да компенсираме старата инфраструктура. Това са стари рампи, които не вършат работа. Ще се постараем колкото можем повече асансьори да изградим, защото е много по-удобно", каза Фандъкова.

Тя допълни, че скоро започва изграждането на нова отсечка на метрото от Малък градски театър "Зад канала" до "Красно село", където финансирането е подсигурено .По думите и след това започва работата и по изграждането на метрото до "Овча купел".

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама