Дисквалифицираха Айрин Исметов на Европейското п-во в Самоков

06:50, 11 авг 15 / Спорт 25 253 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Айрин Исметов беше дисквалифициран в първия си двубой на Европейското първенство по бокс в категория до 64 кг срещу вицешампиона от Минск 2013 Димитри Галагот от Молдова. 7 секунди преди финалния гонг на мача от втория кръг русенецът получи третото си предупреждение от финландския рефер на срещата.

Преди това Исметов беше официално предупреден на два пъти за нечиста игра във втория рунд, което автоматично намаляваше шансовете му срещу молдовеца, въпреки че положи много усилия и да не се остави на по- високия и по- именит от него съперник, съобщават от Българската федерация по бокс.

Коментарите за дисквалификацията са били на двата полюса. „Щом му даде 3 предупреждения, нямаше как”, заяви главният треньор Михаил Таков. Според някои български съдии пък забележките на арбитъра са били пресилени и Айрин незаслужено е бил отстранен.

„Направо не ми се говори!”, едва е успял да каже Исметов преди да се прибере в съблекалнята. Още на ринга той направи дълбок поклон пред публиката в „Арена Самоков”, която го подкрепяше, а после дълго обикаля разплакан около ринга, съобщават още от Българската федерация по бокс.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама