Кметове искат отрязване на 118 ореха

19:35, 10 авг 15 25 342 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Полицията не позволи на жители от 10 петрички села да блокират международния път за Македония. Начело с кметовете си десетки излязоха на протест вчера сутринта с искане да бъдат премахнати всички крайпътни орехови дървета до границата. Според тях причина за зачестилите напоследък катастрофи със смъртни случаи са орехите-убийци.

Придружавани от полицаи кметовете на селата около пътя за ГКПП – Златарево извървяха пешком 3-километровото разстояние, което представлява най-опасния участък от пътя. Кметът на село Самуилово Кирил Стоянов, който е и един от организаторите на протеста, обясни, че само в този участък над 30 души са загубили живота си досега. За почти всички смъртни случаи колите се удряр в крайпътните орехи.

Шефът на областното пътно управление подозира икономически интереси в мерака да се изрежат за дървесина всичките 118 орехови дървета. Според  Агенция „Пътна инфраструктура" основна причина за пътните  инциденти не са ореховите дървета, а шофирането с несъобразена скорост и в нетрезво състояние. От дърветата ще се премахнат единствено изсъхналите. Поради това АПИ ще предложи на „Пътна полиция" в участъка да бъде поставена камера за отчитане на скоростта на движение като част от мерките за повишаване безопасността на пътуване.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама