Едно от лицата на протестите #ДАНСwithme не бе допуснат до басейн, защото е ром

19:07, 10 авг 15 25 727 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Управителят на басейн в самоковското село Белчин баня не е допуснал Христо Николов и негов приятел, които са от ромски произход, до обекта с мотива, че посетителите трябва да имат клубна карта. Случката се развива в неделя около 12 ч.

В същото време там влизаха българи, които не представят такива карти, уточни пред София Topnovini.bg Николов. Според него случилото се е заради различния цвят на кожата му.

„Огорчен съм от самата държава по този начин“, каза той, недоумявайки как това може да му се случи, след като активно се занимава от години с обществена дейност. Активистът сподели още, че негови приятели, също роми, не са били допускани до басейна.

На въпрос какво смята да предприеме относно случая, той каза, че ще подаде жалба до Комисията за защита от дискриминация.

„Не може по този начин да вървим и да се изграждаме, като се делим и отблъскваме“, отбеляза Николов.

Христо Николов е известно лице от протестите срещу бившия министър-председател Пламен Орешарски, популярни като #ДАНСwithme. Той сподели, че е ангажиран с обществени дейности от 1997 г. Главно се занимава с интеграцията на ромите в България, председател е на фондация „Всички“, има и неправителствена организация.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама