Сливен се представи достойно на събора в Копривщица

18:41, 10 авг 15 / Култура 25 341 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Общо 600 души от 31 състава представиха народни песни и автентични обичаи от сливенския регион на ХІ Национален събор на българското народното творчество, който се проведе в местността „Войводенец" в Копривщица на 7, 8 и 9 август 2015 година.

Съставите от Сливен се изявиха четири часа на Трета сцена, като се представиха достойно и на високо ниво пред жури и многобройна публика. Техните изпълнения бяха оценявани от жури с председател доц. д-р Вихра Баева, гл.асистент Любен Ботушаров и д-р Мариянка Борисова.

Освен традиционните грамоти за участие, почти всички състави от Сливен получиха и плакети за много добро представяне. Шест състава от областта бяха избрани от журито да участват на другия ден в програма на Седма сцена, на която се показва най-доброто от събора. В неделя се изявиха читалищните колективи от селата Младово, Николаево, Жельо войвода, Злати войвода, сборен колектив от двете села Гавраилово и Селиминово и от Бял кладенец.

Хиляди туристи от страната и чужбина са посетили Копривщица през дните на фестивала, за да се насладят на самобитното изкуство и мистерията на българските гласове.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама