Община Стара Загора продължава да подкрепя медалистката от „Спешъл олимпикс“

17:18, 10 авг 15 / Спорт 25 622 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Старозагорката Ганка Иванова, която извоюва сребърен медал за България на световните летни игри „Спешъл олимпикс“ в Лос Анджелис, ще продължи да получава подкрепа от община Стара Загора. Това стана ясно при срещата на 39-годишната старозагорка със зам.-кмета Йордан Николов.

Иванова бе част от националния отбор на България и единствената  жена, която се състезава в дисциплината бадминтон по време на игрите. Тя донесе за страната ни едно второ и едно четвърто място.

„Гордеем се с постижението на нашата бадминтонистка – това е успех за България, успех е за Стара Загора“, каза зам.-кметът Николов. По молба на кмета Живко Тодоров, е направен оглед на жилището на Ганка, за да стане ясно от каква помощ още има нужда 39-годишната вицешампионка. „Въпреки не леките условия, в които живеете, вие сте победител. Поздравявам ви, че намирате време и енергия за спорт и постигането на подобни успехи“, каза още Йордан Николов.

Благодарност за оказаното съдействие за участието на Ганка в световния спортен форум изрази управителят на Дневен център „Св. Св. Козма и Дамян“ Генка Михайлова. В Центъра Ганка Иванова е открила своето семейство и приятели, тъй като вицешампионката е израснала в дом за деца лишени от родителска грижа. За интегрирането чрез спорт на хората със специални потребности и лично за Ганка спомага и треньорът й по бадминтон Слънчезар Цанков.

Участието на старозагорската бадминтонистка в летните игри стана възможно чрез подкрепата на Общината. Кметът Живко Тодоров осигури средствата за обучение, пътуване и престой на единствената старозагорка, участник в игрите. Осигурени са и  допълнителни за закупуване на спортни екипи и други принадлежности, с които Ганка да се чувства комфортно при пътуването и състезанието.

 „Това е знак за съпричастност, разбиране и подкрепа от страна на кмета на Стара Загора за хората, които наистина имат нужда“, подчерта представителят на „Спешъл Олимпикс България“ Живка Георгиева.

Шампионатът събра в Лос Анджелис 23-ма български атлети с интелектуални затруднения, а общо в игрите са участвали над 7000 състезатели от 177 страни, стана ясно още по време на срещата.

Спортните занимания на хората със здравословни проблеми ще продължат и през октомври, когато ще им бъде отде осигурен корт, на който да тренират няколко пъти седмично, защото това е изключително добра терапия за тях.

 

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама